ATUN ETA TOMATE ENPANADILLAK

Osagaiak:

4 pertsonarentzat:

  • 16 olana enpanadilletarako
  • 3 arrautza
  • 8 oliba berde (hezurrik gabe)
  • 150 g atun kontserba-oliotan
  • 850 g tomate birrindu kontserban
  • Piper berde 1
  • Tipulin 1
  • 2 baratxuri ale
  • Oliba-olio birjina estra
  • Gatza
  • Perrexila
  1. Jarri ura berotzen kazo batean, gehitu 2 arrautza eta egosi 10 minutuz ura irakiten hasten denetik. Kendu, freskatu, pela, pikatu daditotan eta jarri bol batean.
Mini pastelitos de atún con tomate, las deliciosas empanadillas al horno de Karlos Arguiñano - paso 1


2. Berotu olio pixka bat kazola batean, pela, xafla baratxuri hortzak eta handitu itzazu. Pela ezazu tipulina, moztu dadotan eta gehitu. Garbitu piperra, kendu zurtoina eta haziak, moztu modu berean eta eraman. Barazkiak 10 minutuz, gutxi gorabehera, ondu eta erregosi. Bota tomatea birrinduta eta kozinatu 25-30 minutuz. Birrindu irabiagailu elektriko batekin. Erreserba.

Mini pastelitos de atún con tomate, las deliciosas empanadillas al horno de Karlos Arguiñano - paso

3. Arrautza xehatuak dauden bolaren gainean hegalaburra xehatzen du. Gehitu, halaber, oliba berdeak (txikituak) eta 8 koilarakada tomate-saltsa. Dena ondo nahasten du. Zerbitzatzen duzunean, berotu gainerako saltsa.

Mini pastelitos de atún con tomate, las deliciosas empanadillas al horno de Karlos Arguiñano - paso 2

4. 8 olana zabaltzen ditu gainazal lau baten gainean, eta jarri fartsaren zati txiki bat (betegarria) bakoitzaren erdian. Beste 8 olatak arrabol batekin luzatzen ditu (aurrekoak baino pixka bat handiagoak gera daitezen) eta horiekin fartsa estaltzen du. Eser itzazu (betegarria atera ez dadin) sardexka batekin ertzak sakatuz.

Mini pastelitos de atún con tomate, las deliciosas empanadillas al horno de Karlos Arguiñano - paso 3

5. Labe-erretilu bat labe-paperarekin estaltzen du, eta gainean pasteltxoak jartzen ditu. Kaska ezazu beste arrautza bat bol txiki batean, aska ezazu eta pintzel batekin pasteltxoen goiko aldea margotzen du.

Laberatu enpanadillak 200ºC-tan 15-20 minutuz.

Mini pastelitos de atún con tomate, las deliciosas empanadillas al horno de Karlos Arguiñano - paso

6. Zerbitzatu pastel txikiak eta lagundu tomate saltsarekin. Platerak perrexil hosto batzuekin apaintzen ditu.

Mini pastelitos de atún con tomate, las deliciosas empanadillas al horno de Karlos Arguiñano - paso 7

Dc: https://www.hogarmania.com