BERENJENA LASAÑA

Osagaiak:

Berenjenas a la parmesana. Lasaña de berenjena - YouTube

4-6 pertsona:

  • 800 g tomate natural birrindu
  • Gatza, piperbeltza, azukrea eta olioa
  • 800 g berenjena
  • 200 g mozzarella gazta xerratan
  • 150 g gazta parmesano
  • 2 arrautza
  • Albaka hostoen sorta bat
  • 20 g gurin
  • Gatza, piperbeltza, azukrea eta oliba-olioa

1. Saltsa prestatu. Jarri oliba olio pixka bat zartagin batean sutan. Gehitu tomate birrindua eta azukre pixka bat azidotasuna zuzentzeko. Jarri, halaber, gatz pixka bat, piperbeltz beltz ehoa eta albaka hosto fresko batzuk. Utzi egosten murriztu arte, 45 minutuz gutxi gorabehera, eta mugitu noizean behin.

2. Berenjenak prestatu. Moztu berenjenak 5 edo 6 milimetroko xafletan. Mandolina bat erabili dut, baina eskuz moztu ditzakezu. Gehitu gatz ugari berenjena bakoitzari izerdia bota eta ordubete edo erdiz uzteko. Horrela, berenjenek ur pixka bat galduko dute, eta garratzak badira, garratza ere galduko dute.

3. Tritura ezazu saltsa pixka bat puregailu batekin.

4. Kuzinatu baino lehen, garbitu berenjenak eta jarraitu ondo paper xurgatzailearen artean.

5. Berenjena xaflak zartagin batean frijitu su bizian olio kantitate handi batekin, bi aldeetatik eman arte. Bi aldeetatik urreztatuta daudenean, kendu paper xurgatzailedun plater batera.

6. Labea 200 gradutan aurreberotu, beroarekin gora eta behera eta haizagailurik gabe.

7. Pikatu oso txiki gustuko ahalbaka kopurua.

8. Irabiatu bi arraultza.

9. Erretilua muntatu. Jarri saltsaren oinarri bat erretiluan ondo zabalduz. Jarri berenjena geruza bat gainean, bata bestearen gainean jar daitezen saiatuz. Jarri orain gazta parmesano puska bat gainetik. Mozzarellarekin eta albaka pixka batekin estali. Azkenik, jarri arrautza irabiatuaren koilarakada batzuk. Berenjena amaitu arteko geruza-prozesua errepikatu. Erretilua tomate eta gazta parmesano birrinduz amaitzen da. Jarri gurin zati batzuk gainetik.

10. Lasagaña 200 gradutan jarri, beroarekin gora eta behera, eta haizagailurik gabe, 15 minutuz.

Berenjenas a la parmesana. Lasaña de berenjena - Anna Recetas Fáciles