GAZTA KREMAZ OSATUTAKO SUFLE PATATAK

Osagaiak:

  • Patata ertain 1
  • Krema gazta-pote 1
  • Baratxuri hautsa
  • Perrexila, altzantroa edo tipulina
  • Mandolina 1 eta 2 ontzi edo zartagin oliba-olio birjinarekin.

Prestakuntza:

  1. Moztu patatak lingote angeluzuzen bat balira bezala, 3,5 cm luze eta 2,5 cm zabal, gutxi gorabehera.
  2. Mandolina batekin xerrak mozten ditugu denak berdinak eta 2 milimetroko lodiagoak izan ez daitezen.
  3. 2 lapiko oliba-olioarekin prestatzen ditugu, su ertainean horietako bat, eta patatak gehitzen dizkiogu. Frijitzen hasten direnean, beste lapikoa su bizian jartzen dugu, olioa ez erretzeko kontuz. Egin arte frijitzen ditugu patatak, normalean egingo genukeen bezala, gehiegi erre edo eman gabe.
  4. Daudenean, paper xurgatzaile batera ateratzen ditugu, eta hortik lapikora olio bero-beroarekin.
  5. Olio horretan erori ahala, puztu egin beharko lirateke; bestela, ez etsi berriro probatzen. Suflatu dituzunean, paper xurgatzaile baten gainean gordeko dituzue.
  6. Gazta-kremari dagokionez, baratxuri hauts pixka batekin eta zizantro xehatuarekin gehituko diogu (nahiago baduzu perrexila edo tipulina erabili). Dena xiringa zabal batean edo sukaldeko biberoi batean sartuko dugu.
  7. Zotz baten laguntzaz, zulo bat egingo dugu patataren alde batean, ez zapaltzeko kontu handiz, eta biberoia sartu eta gazta-kremarekin beteko dugu pixka bat.

Dc: https://cocinamientraspuedas.com