HAMBURGESA

Osagarriak:

  • Hamburguesetarako ogia
  • Esnea 30g
  • Arraultza bat
  • Haragi pikatua 1kg
  • Berakatz-gatza 5g
  • Ketchup
  • 2 pan-bimbo
  • Letxuga
  • Tomatea
  • Tipula
  • Gazta

Nola egin?

  1. Lehenik nahastu arrautza, ketchupa, bimbo ogia txikituta, esnea eta bereatz gatza molde batean.
  2. Ondo nahastu eta gero gehitu haragi pikatua eta berriz ere ondo nahastu.
  3. Masa homogeneo  bat lortzerakoan egin 6 bolatxo eta ondoren zampatu  hamburgesak sortuz.
  4. Hamburgesak egin zartakin batean lehenik olioa botata.
  5. Hamburgesak eginda daudenean jarri ogitxoen tartean letxuga, ketchupa, tipula, gazta eta tomatea ere gehituz
  6. Gozatu!

4. errezeta

Ali-oli patatak

Osagaiak:

2 pertsonentzat:

  •  7 patata
  •  bereakatz ale 1
  •  1/4 L mahonesa
  •  Gatza
  • Perejila

1 Patatak egosi ur askorekin 30 minutuz.

2 Hozterakoan zuritu eta zati berdinetan zatitu eta ondoren bota gatza.

3Aurretik preparatu dugun saltsa bota patatei gainetik eta perejila txikituta bota.

4SALTSA: Txikitu mortero baten bereakatz alea eta masa bat denean gehitu mahonesa eta nahastu.

Dc: https://www.pequerecetas.com/