HARAGIDUN KANELOIAK

Osagaiak:

Canelones de Carne y Bechamel. Recetas Casera - Cocina a Buenas Horas

8 kaneloirentzat

  • 8 kaneloi-plaka
  • 250 g txerri-haragi
  • Tipula erdia
  • Kopa bat ardo zuri edo kopa erdi brandy
  • Tomate saltsa
  • Gazta birrindua
  • Gatza, piperbeltza eta olioa
  • Bexamelerako:
  • Litro erdi esne
  • Gurinezko intxaur bat
  • Koilarakada bat irin zopa
  • Olioa, gatza, piperbeltza eta intxaur muskatua

Haragiarentzat:

1. Haragia prestatu. Jarri oliba olio zorrotada bat zartagin batean sutan eta gehitu haragia. Zatitu haragia espatula batetik lagunduz. Gehitu gatza eta piperbeltza. Gehitu tipula xehatua haragia urreztatzen hasten denean. Erregosi tipula pare bat minutuz eta gehitu brandy kopa erdia eta, ondoren, baso erdi ur. Estali zartagina eta jaitsi sua, ura erabat lurrundu arte. 10 minutu, gutxi gorabehera.

Bexamelarentzat:

Bexamela prestatu. Jarri gurinezko intxaurra sutarako ontzi batean. Gehitu oliba-olio zorrotada on bat eta utzi gurina desegiten. Gehitu zopa-koilarakada bat irinez betea, eta ondo eragin irina pixka bat txigortu arte. Jarri gatza, intxaur muskatua eta piperbeltza gustura. Gehitu esne beroa pixkanaka, eragiteari utzi gabe.

3. Haragiari koilarakada batzuk bexamel erantsi eta ondo nahastu. Horrela betegarria mamitsuago geratuko da.

Canelones de carne muy fáciles

4. Jarri erretilua. Jarri tomate saltsa base bat erretiluan. Bete kaneloiak haragiarekin koilara batez lagunduta eta jarri erretiluan tomate-oinarriaren gainean. Kaneloiak bexamelarekin ureztatu eta gazta birrinduarekin estali.

5.- Gratatu haragi-kaneloiak labean, gazta ematen dela ikusi arte, eta prest dituzu zerbitzatzeko.

Canelones de carne muy fáciles
Canelones de carne a las 5 pimientas