OILASKO FRIJITUA KAJUN ERARA, KURRUSKARIA ETA ZAPORETSUA

Pollo frito al estilo Cajún, crujiente y sabroso

Osagaiak:

6 pertsonentzat:

  • Oilasko mozketak
  • 500 ml esne gain likido, janaria prestatzeko
  • 2 arrautza
  • 500 g irin
  • 40 g maizena
  • Koilarakada bat tabasko
  • Piperrauts gozo koilarakada bat
  • Oregano koilarakada bat
  • Albaka koilarakada 1
  • Baratxuri hauts koilarakada bat
  • Koilarakada bat tipula hauts
  • Kurry koilarakada erdi
  • 2 pipermin kaiena
  • Koilarakada bat gatz
  • Frijitzeko olioa

Prestakuntza:

1 – Nahastu irina espezieekin
Bola batean irina, maizena, espezia guztiak eta gatza jartzen hasi ginen. Ondo nahasten gara espeziak ondo banatu arte.

Mezclar la harina con las especias

2 – Nahasketa likidoa prestatu
Esnegaina eta arrautzak beste bola batean jarri eta irabiatu egingo ditugu ondo nahastu arte. Gero tabaskoa gehitu eta integratu egingo dugu.

Preparar la mezcla líquida

3 – Oilasko-tartak txorrotxatu
Orain oilasko xerrak ondu eta esnegainetik pasako ditugu, gero irin espeziatutik, eta prozesua errepikatuko dugu berriro. Oilasko puska guztiekin egiten dugu hau.

Rebozar las tajadas de pollo

4 – Cajún oilaskoaren lehen frijiketa
Olio ugari jartzen dugu zartaginean (edo frijigailuan, baldin baduzue), eta berotu egiten dugu. Bero dagoenean, oilasko xerrak jarri eta 5-6 minutuz frijituko ditugu, su ertain-altuan. Denbora hori igarota, oilaskoa atera eta 2 minutuz uzten dugu atseden hartzen.

Primera fritura del pollo Cajún


5 – Oilaskoaren bigarren frijiketa
2 minutu igaro ondoren, oilaskoa frijitzen jarriko dugu berriro, baina oraingoan sua topera dugula. Horrela izango dugu 2 minutuz, arrautzopila gehiegi ez dela sartuko zainduz. Teknika honi frijitze bikoitza esaten zaio, eta horri esker, oilaskoa oso, oso kurruskatsua, geratzea lortzen dugu. Behin hori eginda, oilaskoa plater batera kenduko dugu paper xurgatzaile batekin, gehiegizko koipea kentzeko.

Segunda fritura del pollo

6 – Amaitu dugu!

Ya hemos terminado el pollo Cajún