TXORIZO ETA AHUAKATEAREN GAZTA-MOTA

Osagaiak:

  • 8 gari-tortilla
  • 4 txorizo kreol
  • 2 ahuakate
  • Zilindro freskoa
  • Mozarella birrindua edo Emmentala
  • Espezieak
  • Gatza

Prestakuntza:

  1. Txorizoa zati txikitan txikituko dugu. Zartaginera bota eta salteatu egingo ditugu. Puntu honetan, nahi baduzu, gehitu espeziaren bat (adibidez, piperbeltz beltza).
  2. Ahuakatea zatitu eta altzantroa txikituko dugu. Txorizo zatitua eta ahuakatea nahastuta jarriko ditugu tortillen gainean, eta zizantro xehatua gehituko diogu gainetik. Dena gaztarekin estali eta gainean beste tortilla bat jarriko dugu.
  3. Zartaginean berotzen dugu urre kolorekoak geratu arte. Prest! (Tortillei buelta ematea zaila egiten bazaizu barrukoa erori gabe, egin ezazu tortilla bakar batekin eta erdibitu).

Dc: https://cocinandoentreolivos.com